חלבון מי גבינה או חלבון ביצה – מי מנצח?
חלבון מי גבינה מול חלבון ביצה – השוואה מקיפה
כאשר מדובר בכמות ואיכות החלבון, חלבון מי גבינה נחשב למוביל. חלבון זה דומה בהרכבו לחלבון השריר האנושי ומציג ערך ביולוגי גבוה של 104.
תכולת החלבון:
- חלבון מי גבינה: 70%-88% חלבון
- חלבון ביצה: 51% חלבון
תכולת חומצות אמינו חיוניות (EAAs)
חלבון מי גבינה מוביל גם בתכולת חומצות האמינו החיוניות, החשובות במיוחד לבניית שריר ולסינתזת חלבון:
- חלבון מי גבינה: 43% חומצות אמינו חיוניות (EAAs)
- חלבון ביצה: 32% חומצות אמינו חיוניות (EAAs)
BCAAs – חומצות אמינו מסועפות
חומצות האמינו המסועפות (BCAAs) כוללות לאוצין, איזולאוצין ולין, אשר משחקות תפקיד מרכזי בבניית והתאוששות השריר:
חומצה אמינית | חלבון מי גבינה | חלבון ביצה |
---|---|---|
לאוצין | 11% | 6% |
איזולאוצין | 5% | 3% |
ולין | 4.5% | 4% |
זמינות ביולוגית וספיגה
שני החלבונים מדורגים גבוה במדד PDCAAS (ציון חומצות אמינו מתוקנות לעיכול חלבון) ומקבלים 100%, מה שמעיד על ספיגה גבוהה בגוף.
מי החלבון המומלץ?
חלבון מי גבינה הוא הבחירה המועדפת בזכות: ✔ תכולת חלבון גבוהה יותר ✔ שיעור גבוה יותר של חומצות אמינו חיוניות ✔ זמינות ביולוגית מצוינת וספיגה מהירה יותר ✔ תרומה מוגברת לתהליכי בניית והתאוששות שריר
עם זאת, חלבון ביצה הוא עדיין מקור מצוין לחלבון איכותי, במיוחד עבור מי שרגיש לחלב.
סיכום
אין ספק כי חלבון מי גבינה מוביל בכל הקטגוריות, אך שניהם מספקים חלבון איכותי המסייע לבניית שריר ושיפור התאוששות. מומלץ לשלבם בהתאם לצרכים האישיים ולמטרות הכושר שלך.