בשנים האחרונות אנחנו עדים לתופעה מרתקת ברשתות החברתיות: פרופילי אינסטגרם וערוצי טיקטוק מתמלאים בתמונות מפתות של מאכלים שנראים כמו קינוחים מתוחכמים, אבל למעשה מדובר במאכלים בריאים עתירי חלבון. אם עד כה הכרתם את אבקת החלבון רק כתוסף לשייקים ומשקאות, אתם עומדים לגלות עולם שלם של אפשרויות מפתיעות שיהפכו את צריכת החלבון למהנה מאי פעם.
פנקייק חלבון:
- 60 גרם קמח שיבולת שועל
- 2 ביצים Large בטמפרטורת החדר
- 1 סקופ אבקת חלבון בטעם וניל
- חצי כוס חלב לבחירתכם
- כפית אבקת אפייה
- קמצוץ מלח
הטכניקה שעושה את כל ההבדל:
- תמיד יבש לפני רטוב- ערבבו קודם את כל המרכיבים היבשים בקערה נפרדת
- אל תערבבו יותר מדי- כמה גושי קמח קטנים זה בסדר גמור
- הניחו לבלילה לנוח 5-10 דקות- זה המפתח! פתיתי שיבולת השועל צריכים זמן לספוג את הנוזלים
- טגנו על מחבת חמה (לא לוהטת!) עם טיפת שמן, שפכו רבע כוס בלילה לכל פנקייק. המתינו עד שרואים בועות קטנות, ורק אז הפכו.
התוצאה המדהימה: פנקייק עם 17 גרם חלבון ו-187 קלוריות, פשוט מושלם לארוחת בוקר מזינה וטעימה.
גלידת חלבון
מי מאיתנו לא חולם על גלידה צוננת בקיץ הישראלי? מה אם נגיד לכם שיש גלידה שלא רק מקררת – היא גם בונה שריר?
המתכון הבסיסי:
- 2 גביעי יוגורט חלבון
- 3 סקופים של אבקת חלבון בטעם לבחירתכם
- 2 כפות חמאת בוטנים טבעית (ללא תוספת סוכר)
- 6 תמרי מג'הול
- חצי כוס חלב
הטריק להכנה המושלמת: השתמשו בבלנדר חזק. ערבבו עד שהצבע אחיד ואין גושים כלל. לאחר מכן תעבירו את המסה לכלי אטום ותקפיאו לשעתיים.
למה זה עובד כל כך טוב? התמרים נותנים מתיקות טבעית ויוגורט החלבון מוסיף קרמיות מושלמת. התוצאה: גלידה מעולה עם 161 גרם חלבון.
עוגת חלבון במיקרו
עוגה שלמה מוכנה תוך 3 דקות במיקרוגל, עם 20 גרם חלבון.
- 1 ביצה Large
- 1 סקופ של אבקת חלבון בטעם לבחירתכם
- כף קמח שיבולת שועל
- כפית אבקת קקאו (לעוגת שוקולד)
- חצי כפית אבקת אפייה
- 2-3 כפות חלב לבחירתכם
- תוספות שאתם אוהבים: שוקולד צ׳יפס, בננה, תמצית וניל
למה זה עובד? המיקרוגל יוצר אידוי מהיר שגורם לעוגה להתנפח ולהיות אוורירית. התוצאה: עוגה חמה, רכה וטעימה שמספקת 20 גרם חלבון ורק 150 קלוריות!
כדורי חלבון
המתכון שכבש את חדרי הכושר בכל העולם:
- כוס שיבולת שועל גסה
- חצי כוס חמאת בוטנים טבעית/ חמאת שקדים
- רבע כוס דבש טבעי או מייפל
- 2 סקופים אבקת חלבון וניל
- חצי כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים (לא חובה)
- כפית תמצית וניל
מערבבים הכל בקערה גדולה עד שמתקבלת עיסה מגובשת. אם יבש מדי – מוסיפים טיפה חלב צמחי. אם רטוב מדי – עוד קצת שיבולת שועל. מגלגלים כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומקפיאים ל-30 דקות. כל כדור מכיל 4-5 גרם חלבון ותורם לתחושת השובע.
מתכוני בונוס לסיום
לפני שנסיים, לא יכולתי לעזוב אתכם בלי עוד שני מתכונים פשוטים ומדהימים שישדרגו את ארוחות הבוקר שלכם. אלו המתכונים שאני הכי אוהבת להכין כשיש לי 5 דקות פנויות ומתחשק לי משהו מפנק ומזין.
פרנץ' טוסט חלבון
ערבבו היטב בקערה עמוקה: 2 ביצים טריות, חצי כוס חלב, סקופ אחד של אבקת חלבון בטעם וניל וכפית קינמון טחון. השרו את הלחם האהוב עליכם (רצוי שיהיה לחם רך) בתערובת למשך 2 דקות מכל צד, כך שהלחם יספוג את הנוזלים. טגנו על מחבת חמה עם מעט שמן עד להזהבה יפה משני הצדדים. ניתן להגיש עם מעט ריבה או מייפל ויוגורט חלבון.
שייק החלומות
הכניסו לבלנדר: בננה קפואה אחת, כוס חלב שקדים לא ממותק, סקופ אבקת חלבון בטעם שוקולד, כף חמאת שקדים טבעית וכמה קוביות קרח. הפעילו את הבלנדר במהירות גבוהה עד לקבלת משקה חלק וקרמי.
מהפכת החלבון
העידן בו יש לבחור בין בריא וטעים חלף מזמן. עם הטכניקות הנכונות, המרכיבים המתאימים וקצת יצירתיות, אפשר ליהנות מכל המאכלים האהובים אליכם, תוך כדי בניית גוף החלומות שלכם. במקום לראות באבקת חלבון כתוסף תזונה בלבד, עליכם להתייחס אליה כאל מרכיב קולינרי שמעשיר כל מתכון ומעניק לו ערך תזונתי. אז למה אתם מחכים?